4+1 βήματα για να πετύχεις

 

Διατηρείς ήδη φυσικό κατάστημα και θέλεις να ασχοληθείς και με το ηλεκτρονικό εμπόριο (E-SHOP);

Διάβασε παρακάτω τα 4+1 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να πετύχεις:


1ο Βήμα: Κάνε ένα ραντεβού με τον Λογιστή σου


Συζήτησε μαζί του και δώσε του να καταλάβει τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Εκείνος, αφενός θα σε καθοδηγήσει σε όλες τις ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν για να είσαι νόμιμος και αφετέρου θα σου υποδείξει και τυχόν προγράμματα επιδότησης που τρέχουν (πχ Προδημοσίευση του προγράμματος επιχορήγησης για δημιουργία e-shop, με επιχορήγηση 100% έως 5.000€)


2ο Βήμα: Προσδιόρισε σε ποιον θα πουλήσεις το προϊόν σου


Όταν λοιπόν γνωρίζεις τι θα πουλήσεις στο internet, πρέπει να βρεις σε ποιους θα το κάνεις. Υπόψιν, εδώ δεν ισχύουν γενικόλογες απαντήσεις του τύπου: «Σε εκείνον που ενδιαφέρεται» ή «σε όσους έχουν τα χρήματα να το αγοράσουν».

Προσπάθησε με συγκεκριμένα ερωτήματα να σκιαγραφήσεις με σαφήνεια το κοινό που πρέπει να στοχεύσεις. Σαν να έχεις μπροστά σου τον ιδανικό πελάτη και να τον περιγράφεις. Στην πορεία αυτό θα σε γλυτώσει από πολύ κόπο, χρόνο και κυρίως...έξοδα!

3ο Βήμα: Επισκέψου τα καταστήματα των Ανταγωνιστών σου στο διαδίκτυο


Το επόμενο που πρέπει να κάνεις, είναι μία έρευνα στο διαδίκτυο για να δεις τι κάνουν οι ανταγωνιστές σου. Υπάρχουν επιχειρήσεις σαν τη δική σου που επενδύουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο; Τι πουλάνε; Σε τι τιμή πουλάνε; Πώς διαφημίζονται;

Αν πραγματικά θέλεις να πετύχει η online επιχείρησή σου, πρέπει πριν ξεκινήσεις να ξέρεις, ποιους και τι έχεις να ανταγωνιστείς.

4ο Βήμα: Δημιούργησε το δικό σου Ηλεκτρονικό Κατάστημα


Έφτασε λοιπόν η ώρα για να δημιουργήσεις το δικό σου ηλεκτρονικό σου κατάστημα. Πώς θα είναι αυτό;

Όλα τα E-SHOP έχουν 2 βασικά στοιχεία: αυτό που βλέπει ο πελάτης και αυτό που χειρίζεται ο επιχειρηματίας (CMS). Και τα 2 είναι εξίσου σημαντικά. Χρήσιμη είναι η εμφάνιση και η λειτουργικότητα (γιατί διευκολύνουν τον πελάτη στην αγορά), εξίσου χρήσιμη είναι και η διαχείριση του ηλεκτρονικού καταστήματος από εσένα. Ένα τέτοιο eshop σου δίνει την δυνατότητα να διαχειρίζεσαι εύκολα μόνος σου τα προϊόντα, είναι SEO ready, έχει responsive design και διευκολύνει τον πελάτη να συναλλαχθεί μαζί σου.

Είναι προτιμότερο να επενδύσεις λίγα χρήματα παραπάνω σe ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που θα είναι προσαρμοσμένο στις δικές σου ανάγκες και θα έχει υψηλές τεχνικές προδιαγραφές, παρά να καταφύγεις σε προκατασκευασμένες λύσεις.


5ο Βήμα: Ξεχώρισε από τον Ανταγωνισμό


Εδώ θα μιλήσουμε για το digital marketing και τα εργαλεία του.

Το SEO, η πληρωμένη διαφήμιση στη Google (Google Adwords) και τα social media είναι ένα ΥΠΕΡΟΠΛΟ που πρέπει όμως να ξέρεις να το χρησιμοποιήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να σε γονατίσει οικονομικά, χωρίς να σου προσφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Για τον παραπάνω λόγο λοιπόν είναι φρόνιμο η διαφήμιση του Eshop σου στο διαδίκτυο να γίνεται με την βοήθεια κάποιας εταιρείας Digital Marketing, η οποία ξέρει πολύ καλά πως να στήσει τις καμπάνιες για την online επιχείρηση σου, ώστε να έχεις θετικά αποτελέσματα, με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Ελπίζουμε διαβάζοντας τα παραπάνω να βοηθήθηκες αρκετά και να απέκτησες μια ολοκληρωμένη άποψη σε σύντομο χρονικό διάστημα, για το πως χτίζεται σωστά μια Online επιχείρηση.

Στο ARTINORAMA εξειδικευόμαστε στην ανάπτυξη & το σχεδιασμό ενός E-SHOP, αλλά και στην διαδικτυακή προώθηση αυτού.

Αν κι εσύ θέλεις να κατασκευάσεις το δικό σου ηλεκτρονικό κατάστημα, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας